بهترین غذایی که پختم: ماجرای یک ته چین شاهانه
سلام دوستان. راستش را بخواهید، من آشپز حرفهای نیستم، اما عاشق آشپزیام. همیشه سعی میکنم غذاهای جدید را امتحان کنم و خلاقیت به خرج دهم. اما بین تمام غذاهایی که تا حالا پختم، یک غذا هست که همیشه برام خاص بوده و هر بار که درستش میکنم، کلی انرژی مثبت میگیرم: ته چین مرغ!
یادمه اولین بار که ته چین درست کردم، افتضاح شد! برنجش یا خیلی شل بود یا خیلی سفت. مرغش هم یا خام بود یا زیادی خشک شده بود. اما ناامید نشدم و با کلی تحقیق و پرس و جو، بالاخره تونستم یه ته چین بینقص درست کنم. راز کار هم این بود که تمام نکات ریز و درشت را رعایت کردم و از تجربیات بقیه استفاده کردم. خیلی از ایدهها و نکتهها رو از نینیسایت گرفتم. اینجا چند تا از تجربیات دوستان در نی نی سایت رو براتون خلاصه کردم که خیلی به من کمک کرد:

- 💥
بهرهگیری از مرغ پخته ریش ریش:
خیلیها میگن مرغ پخته و ریش ریش شده، ته چین رو لطیفتر و خوشمزهتر میکنه. - 💥
ماست چکیده غلیظ:
برای ته چین، ماست چکیده خیلی مهمه. هر چی ماست غلیظتر باشه، ته چین هم منسجمتر میشه. - 💥
زعفران دم کرده فراوون:
زعفران، عطر و رنگ بینظیری به ته چین میده. پس دست و دلباز باشید! - 💥
تخم مرغ کمتر:
بعضیها میگن تخم مرغ زیاد، ته چین رو سفت میکنه. - 💥
ته دیگ نون لواش یا سیب زمینی:
برای داشتن یه ته دیگ ترد و خوشمزه، میتونید از نون لواش یا سیب زمینی ورقه شده استفاده کنید. - 💥
برنج نیم دانه:
خیلیها معتقدند برنج نیم دانه برای ته چین مناسب تره چون بهتر شکل میگیره. - 💥
اضافه کردن گلاب:
چند قطره گلاب، عطر و طعم ته چین رو فوق العاده میکنه. - 💥
بهرهگیری از زرشک و خلال پسته:
برای تزیین ته چین، میتونید از زرشک و خلال پسته استفاده کنید. - 💥
چرب کردن ظرف:
قبل از ریختن مواد ته چین، حتما ظرف رو خوب چرب کنید تا ته چین به راحتی جدا بشه. - 💥
دمای مناسب فر:
دمای فر باید مناسب باشه تا ته چین نسوزه و خوب بپزه. - 💥
زمان پخت کافی:
به ته چین زمان کافی بدید تا خوب بپزه و طلایی بشه. - 💥
بهرهگیری از کره بجای روغن:
کره طعم بهتری به ته چین میده. - 💥
پوشاندن روی ته چین با فویل:
برای جلوگیری از خشک شدن ته چین، روی اون رو با فویل بپوشونید. - 💥
بهرهگیری از آب مرغ بجای آب:
آب مرغ، طعم ته چین رو بهتر میکنه. - 💥
نزدن زیاد زرده تخم مرغ:
فقط در حدی که از لختگی دربیاد کافیه. - 💥
استراحت دادن مواد ته چین قبل از پخت:
این کار باعث میشه ته چین منسجم تر بشه. - 💥
خالی کردن هوا بین لایه های برنج و مرغ:
با یه قاشق مواد رو خوب فشار بدید. - 💥
بهرهگیری از زعفران ساییده شده:
به جای پودر زعفران، از زعفران ساییده شده استفاده کنید. - 💥
خیساندن برنج قبل از پخت:
این کار باعث میشه برنج بهتر قد بکشه. - 💥
آبکش کردن برنج در زمان مناسب:
برنج نباید زیاد پخته بشه. - 💥
آهسته برگرداندن ته چین:
با احتیاط ته چین رو از ظرف جدا کنید تا خرد نشه. - 💥
تفت دادن مرغ با پیاز داغ:
این کار باعث میشه مرغ خوش طعم تر بشه. - 💥
اضافه کردن مقدار کمی زردچوبه:
زردچوبه علاوه بر رنگ، طعم خوبی هم به ته چین میده. - 💥
توجه به کیفیت برنج:
برنج مرغوب، ته چین بهتری به شما میده.
حالا دیگه ته چین مرغ من، حرف نداره! همه عاشقش هستند. مخصوصا ته دیگ طلایی و تردش!
به زودی دستور پخت کامل ته چین خودم رو هم براتون میذارم.
بهترین غذایی که پختم: تجربیات نی نی سایتی
قورمه سبزی جا افتاده با گوشت گوسفندی
یادمه اولین باری که قورمه سبزی پختم یه فاجعه بود!گوشتش سفت شده بود، سبزی ها رنگشون رو از دست داده بودن و کلا طعمش یه جوری بود.اما بعد از کلی تمرین و البته کمک گرفتن از دستورهای نی نی سایت، بالاخره تونستم یه قورمه سبزی جا افتاده و خوشمزه درست کنم.راز کارم گوشت گوسفندی با چربی مناسب و تفت دادن حسابی سبزی ها بود.کلی از بچه های نی نی سایت گفته بودن قبل از اضافه کردن لوبیا، یه کم تو آب بپزین تا نفخش گرفته بشه.واقعا تاثیر داشت!یه سری هم میگفتن برای خوش رنگ شدن قورمه سبزی یه قاشق رب گوجه فرنگی اضافه کنین.
من امتحان کردم و راضی بودم.
از نی نی سایت یاد گرفتم که شعله رو کم کنم و بذارم قورمه سبزی آروم آروم جا بیفته.اینجوری خیلی خوشمزه تر میشه.یه بار گوشت گوساله استفاده کردم، اصلا خوب نشد!گوشت گوسفندی طعم قورمه سبزی رو خیلی بهتر میکنه.لیموعمانی ها رو آخر سر اضافه میکنم که تلخ نشه.همیشه قبل از پختن، لوبیاها رو یه شب خیس میکنم.
زرشک پلو با مرغ زعفرانی مجلسی
زرشک پلو با مرغ غذای مورد علاقه خیلی هاست.من هم خیلی دوست دارم یه زرشک پلو با مرغ خوشمزه درست کنم.برای مرغ زعفرانی، اول مرغ رو با پیاز و ادویه ها تفت میدم.بعد آب اضافه میکنم و میذارم بپزه.از نی نی سایت یاد گرفتم که زعفرون رو با یخ دم کنم تا رنگ و عطرش بیشتر بشه.برای زرشک پلو، زرشک رو با کره و شکر تفت میدم تا براق و خوشمزه بشه.بعضی از بچه های نی نی سایت میگفتن یه مقدار خیلی کم آبلیمو به زرشک اضافه کنین تا ترش و شیرین بشه.من هم امتحان کردم و خوشم اومد.
یادمه یه بار شکر خیلی زیاد ریختم تو زرشک، خیلی شیرین شده بود و اصلا خوب نشد!همیشه سعی میکنم از برنج ایرانی استفاده کنم که عطر و طعمش خیلی بهتره.
ته دیگ سیب زمینی رو خیلی دوست دارم، همیشه یه لایه سیب زمینی کف قابلمه میچینم.
لازانیا با سس بشامل خانگی
لازانیا یکی از اون غذاهایی هست که همیشه طرفدار داره. من سعی میکنم سس بشامل رو خودم درست کنم. برای سس بشامل، آرد رو با کره تفت میدم، بعد شیر رو کم کم اضافه میکنم و مدام هم میزنم تا غلیظ بشه. از نی نی سایت یاد گرفتم که یه کم جوز هندی به سس بشامل اضافه کنم تا عطر و طعمش بهتر بشه. برای مواد میانی لازانیا، گوشت چرخ کرده رو با پیاز و قارچ و فلفل دلمه ای تفت میدم. یه بار پنیر پیتزا خیلی کم ریختم، اصلا خوب نشد! پنیر پیتزا باید زیاد باشه!همیشه قبل از چیدن لازانیا، کف ظرف رو با سس بشامل چرب میکنم. لایه های لازانیا رو با مواد میانی و سس بشامل و پنیر پیتزا پر میکنم. فر رو از قبل گرم میکنم و لازانیا رو به مدت ۳۰ دقیقه میپزم.







اول باری که ته چین درست کردم ماست رو کم گذاشته بودم و مثل برنج شکست خورده از هم پاشید 😅 حتما مقدار ماست چکیده رو خوب رعایت کنن
مرغ رو اگه تیکه های درشت بذاری وسطش خالی میمونه بهتره ریش ریش کنی یا تیکه های کوچیک
یه بار زعفرون رو با آب جوش دم کردم رنگش پرید و ته چینم زرد کم رنگ شد بعد فهمیدم باید با یخ دم کنی تا رنگ بگیره
انتهای پخت حتما یه خلال دندان بزنی تو ته چین اگه خمیر نبود یعنی آماده شده
برای ته دیگ سیب زمینی یه ذره نمک بپاش روش تا طعمش رو بهتر کنه
لا به لایه برنج اگه هوا باشه موقع برگردوندن خراب میشه با پشت قاشق خوب فشار بدین
اگه تخم مرغ زیاد بریزی بوی تخم مرغ میگیره فقط اندازه ای که مواد بچسبه کافیه
قبل از ریختن مواد تو ظرف یه لایه نازک کره بمالین که بعدا راحت جدا بشه
یه بار فر رو زیاد گرم کردم روی ته چین سوخت تو دیگه دما رو دقیق تنظیم کن